Hoe werkt echtscheiding-buitenland?

stappenplan-internationale-echtscheiding

Voor het afwikkelen van uw internationale echtscheiding volgt u onderstaande stappen:

1. Aanvraagformulier

U verstuurt vrijblijvend online het aanvraagformulier. Op het aanvraagformulier kiest u een pakket (deze keuze kunt u later nog wijzigen). Vervolgens ontvangt u van ons automatisch een bevestiging, uw convenant / ouderschapsplan en een duidelijk stappenplan. Ook ontvangt u van ons een duidelijk overzicht welke Nederlandse en buitenlandse documenten wij verder nodig hebben.

2. Convenant invullen

Uw convenant / ouderschapsplan is al automatisch ingevuld op basis van de gegevens op het aanvraagformulier. Hierdoor bespaart u veel tijd. U vult samen het convenant en eventueel ouderschapsplan verder in en verzamelt vast de huwelijksakte en de andere documenten die wij nodig hebben. Bij vragen kunt u altijd onze helpdesk bellen (Nederlandse kantoortijden). Het ingevulde concept-convenant stuurt u per e-mail aan ons toe. Kiest u voor ons Basispakket? Dan stuurt u geen convenant aan ons toe.

3. Bespreking

Basispakket Internationaal: er vindt een eenmalige identificatie plaats met een van onze medewerkers. De identificatie duurt ongeveer 10 minuten.

Pluspakket Internationaal: een van onze gespecialiseerde echtscheidingsadvocaten neemt uw concept convenant/ouderschapsplan samen met u door.

Totaalpakket Internationaal: in overleg met u beiden wordt bepaald welke ondersteuning u nodig heeft, waarna een bespreking wordt gepland met een van onze familierechtadvocaten en indien nodig een andere specialist. Gedurende een of twee dagdelen wordt u begeleid en wordt samen met u uw convenant en ouderschapsplan opgesteld.

De bespreking kan via een videomeeting plaatsvinden of bij ons op kantoor. Een bezoek aan Nederland is dus niet noodzakelijk.

4. Rechtbank

Wij dienen het verzoekschrift tot echtscheiding voor u in bij de rechtbank in Nederland en wikkelen de echtscheidingsprocedure voor u af bij de Rechtbank. U hoeft niet naar een zitting.

5. Inschrijving gemeente

U tekent nog eenmaal voor akkoord (dat kunt u gewoon thuis doen) en vervolgens verzorgen wij de inschrijving van uw echtscheiding bij de gemeente in Nederland (uw huwelijksgemeente of de gemeente Den Haag als u buiten Nederland bent gehuwd). Na 5 tot 6 weken bent u gescheiden.

U betaalt het vaste tarief. BTW en griffierecht zijn inbegrepen. U dient alleen zelf de benodigde documenten te verzamelen (zoals huwelijksakte, eventueel geboorteakte kinderen, bewijs van nationaliteit en woonadres in het buitenland). Er zijn geen verborgen kosten.

Belangrijkste voorwaarde is dat u het samen eens bent over alle onderdelen van de echtscheiding en dat er geen relevante discussiepunten meer bestaan. Bij het Totaalpakket kunnen nog wel afspraken “open” staan.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op. Bel of mail ons gerust. Of start een chat.