Totaalpakket Internationale echtscheiding

1. Aanvraagformulier

U verstuurt vrijblijvend online het aanvraagformulier. Vervolgens ontvangt u van ons een bevestiging, uw convenant / ouderschapsplan en een duidelijk stappenplan voor uw internationale echtscheiding.

2. Convenant invullen

Uw convenant / ouderschapsplan is al automatisch ingevuld op basis van de gegevens op het aanvraagformulier. Hierdoor bespaart u veel tijd. U vult samen het convenant en eventueel ouderschapsplan zoveel mogelijk verder in en verzamelt vast de huwelijksakte, eventuele geboorteaktes van uw kinderen, de nationaliteitsbewijzen en bewijzen van woonadres in het buitenland. Bij het Mediationpakket zullen bepaalde afspraken wellicht nog niet volledig door u ingevuld kunnen worden. Deze laat u dan open.

3. Bespreking en begeleiding

Een van onze gespecialiseerde echtscheidingsadvocaten bepaalt vooraf bij welke onderwerpen u extra hulp nodig heeft en of het Totaalpakket voor u de beste oplossing is. Ook wordt vooraf bepaald welke deskundige(n) eventueel kunnen helpen bij het vormgeven van uw afspraken. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld een fiscalist, accountant, kindercoach of alimentatiespecialist. In overleg met u beiden wordt duidelijk afgesproken wie betrokken wordt bij het traject. Totaal zijn twee dagdelen beschikbaar, en deze kunnen flexibel worden gebruikt (b.v. een advocaat en fiscalist gedurende 1 dagdeel, of alleen een advocaat gedurende twee dagdelen). De bespreking kan bij ons op kantoor plaatsvinden of met een videomeeting, hoewel wij bij het Totaalpakket de voorkeur geven aan een bespreking met u beiden op kantoor.

4. Rechtbank

Wij dienen het verzoekschrift tot echtscheiding voor u in en wikkelen de echtscheidingsprocedure voor u af bij de Rechtbank in Nederland. U hoeft niet naar een zitting.

5. Inschrijving gemeente

U tekent nog eenmaal voor akkoord (dat kunt u gewoon thuis doen) en vervolgens verzorgen wij de inschrijving van uw echtscheiding bij de gemeente in Nederland (huwelijksgemeente of de gemeente Den Haag). Na 5 tot 6 weken bent u gescheiden.

U betaalt €895,- all-in per persoon. BTW en griffierecht zijn inbegrepen. U dient alleen zelf de benodigde documenten te verzamelen (huwelijksakte, eventueel geboorteakte kinderen, bewijs van nationaliteit, bewijs van adres in het buitenland). Er zijn geen verborgen kosten.

Lukt het niet om binnen de gestelde tijd tot een volledig convenant (en eventueel ouderschapsplan) te komen? Dan wordt in overleg met u beiden bepaald of het zinvol is aanvullende uren te besteden, of dat u wellicht gebaat bent bij mediation. We zullen echter altijd proberen om binnen de gestelde tijd tot een regeling te komen.

Heeft u vragen over het Totaalpakket? Neem contact met ons op. Bel of mail ons gerust. Of start een chat.

Bekijk het Internationale Basispakket >>

Bekijk het Internationale Pluspakket >>